joi, 8 iulie 2010

Suberec




Ingrediente:
  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1/2 kg carne tocata de vita
  • 1 kg de ceapa(cata carne atata ceapa)
  • 2 oua
  • 2 legaturi de marar
  • sare
  • 1 kg de faina
  • piper
  • 1 l ulei
  • 350 gr apa calduta(cam 2 cani)Intr-un bol pui carnea tocata de vita si de porc,tai ceapa marunt si mararul(poti sa le bagi in masina de tocat sau sa le dai prin razatoare daca vrei),pui peste carne la fel si sarea,cele 2 oua,piperul,si amesteci compozitia bine.Se framanta o coca adaugandu-se treptat apa si faina. In final coca nu trebuie sa fie vartoasa, dar nici foarte moale.Faci din aluat cam 14 bilute(daca vrei sa fie mai mici imparti in 20 de bilute).Si intinzi fiecare biluta in foaie rotunta.Intinzi foaia,se pune cam 2 linguri de carne (pe jumatatea foii) si pliezi peste cealalta jumatate,marginile se preseaza cu o furculita .Prajesti suberecurile in uleiul bine incins.Dupa ce prajesti suberecurile punele unul peste altul si lasa-le 5 min pentru a se aburi putin.Merg foarte bine cu iaurt sana




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu