miercuri, 7 iulie 2010

Ardei umpluti




Ingrediente
  • ardei gras (7 buc.)
  • ceapa(3 buc.)
  • carne tocata de pui(1 kg)
  • 2 oua
  • bulion(2 linguri)
  • orez(o cana)
  • piper
  • delicat(sau sare)
  • daca vrei mai poti pune si alte condimente(cimbru,boia dulce,marar)
  • suc de rosii(1 litru) Ardeiul il speli,ii tai capacul,il cureti de seminte si ii pui deoparte.
  • intr-un castron pui carnea tocata,cele 2 oua,bulionul,orezul,condimentele,si 2 cepe tocate marunt.Si amesteci bine.
  • umplii ardeii cu amestecul obtinut.
  • separat tai marunt ceapa ramasa,o pui la calit cu foarte putin ulei,daca ti-a mai ramas ardei taiel marunt si pune-l peste ceapa.Cand s-a calit ceapa (si ardeiul) pune peste ea sucul de rosii si lasa sa fiarba pana da in clocot.Dupa ce sa fiert presara niste piper si putin delicat.
  • asezi ardeii in tava si torni sosul peste ei
  • mie mi-a mai ramas putin din compozitia din carne si am scobit cu lingurita 3 cepe si le-am umplut ,poti sa folosesti si rosii,sau cartofi,depinde ce ai tu prin casa la momestul respectiv,e pacat sa risipesti ceva :)
  • bagi ardeii la cuptor ,20 de minune foc mic,30 de min. foc potrivit si 15 minute foc mare.Dar ca sa fi mai sigura dupa 40 de min scoate un ardei si gusta putin din carne si daca orezul este fiert sunt facuti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu