joi, 8 iulie 2010

Musaca




Ingrediente
  • 1 kg cartofi
  • 1 kg carne tocata de pui(sau porc)
  • 100 gr cascaval
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lingurite boia dulce
  • piper
  • delikat
  • suc de rosii(cam 1/2 l)
    Speli cartofii si ii pui la fiert cu tot cu coaja(ai grija sa nu ii lasi prea mult la fiert sa nu se sfarame).Dups ce s-au fiert lasa-i sa se raceasca.Intre timp pune ceapa ,tocata marunt,adaugi carnea tocata,lasi sa fiarba ,torni sucul de rosii presari piperul,delikatul ,sarea(dupa gust poti pune cimbru uscat) si patrunjelul tocat.Cand da in clocot amestecul opresti focul.Cartofii fierti ii tai felii si ii asezi in tava unsa cu ulei sau unt torni peste 3 linguri de sos de carne ,felii de cartofi,sos,tot asa iar ultimul rand sa fie de sos.Presari cascavalul razuit si dai la cuptor (foc potrivit) 1 ora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu