joi, 8 iulie 2010

Scoici si creveti





Scoici
  • 1)spal bine scoicile ,le cureti(le razui) cu un cutit daca este nevoie
  • separat toci o ceapa,un ardei,ceva usturoi si o rosie
  • pui ceapa la calit,ardeiul cand sau facut pune usturoiul si rosia tocata marunt .Adaugi peste amestec 1 pahar vin alb(eu am folosit vin dulce dar nu conteaza) ,condimentezi cu putina sare si piper ,lasi sa fiearba si pui scoicile.
  • cand s-au desfacut scoicile mancarea e facuta(daca unele nu se desfac dupa 10 -15 min de fierbere inseamna ca nu sunt bune si aruncale).


Creveti
  • se pot manca si asa cruzi (daca sunt pre fierti) cu un dressing din zeama de lamaie si putin usturoi tocat
  • sau ii cureti,pui intr-o tigaie putin unt adaugi crevetii si ii calesti 2 minute(pana se rumenesc putin,dar ai grija nu ii lasa prea mult ca o sa aiba un gust ca de guma),presara putin piper poti pune si putina sare dar ei oricum sunt sarati

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu