joi, 8 iulie 2010

Placinta cu branza




Ingredinte
  • pt. foi:10 linguri lapte ,10 linguri ulei,4 oua,10 linguri zahar,1 pliculet praf de copt,2 cani de faina
  • pt. umplutura:4 oua,1 kg branza de vaci,4 linguri zahar,stafide,coaja de lamaie si o esenta de vanilie.Pentru foi ,amesteci intai laptele cu praful de copt si lasi deoparte.Freci ouale cu zaharul pase ce se face o crema spumoasa,adaugi laptele,uleiul si faina.Trebuie sa obtii o compozitie mai groasa,asemenea unei smantani batute.


Ungi cu unt si tapetezi cu faina o tava cu peretii mai inalti si torni jumatate din cantitatea de compozitie pregatita pentru foi.Nivelezi si lasi la cuptor circa 10 minute pana se intareste putin.
Pentru umplutura ,freci branza de vaci cu ouale si cu celelalte ingrediente.Scoti tava,asezi umplutura,o nivelezi si torni cealalta jumatate a aluatului.Dai la cuptor pana ce se coace si este frumos rumenita.O lasi sa se raceasca in tava si apoi o tai si o servesti cu zahar pudra deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu