joi, 8 iulie 2010

Fasole batuta

Ingrediente:

  • 500 gr fasole boabe
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • 2 lingurite boia dulce si 3 linguri bulion
Speli fasolea in mai multe ape,pentru a se curata de toate impuritatile,apoi o pui la fiert.Cand da in clocot arunca apa si alta si lasa sa fiarba cam o ora(pana sau fiert boabele.Cand s-au fiert boabele le pisezi(eu le dau prin masina de tocat si iese mai fin) iar pasta o amesteci ca la maioneza adaugand cate putin ulei(cam 5 linguri) cand sa omogenizat adauga usturoiul pisat si sare.
  • Pentru sos toci marunt ceapa si o pui la calit ,adaug peste ceapa morcovul razuit ,lasi sa se faca si adaugi cele 3 linguri de bulion,presari boia,sare si piper .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu