joi, 8 iulie 2010

Clatite cu crema de vanilie

Ingrediente:
Pt. aluatul de clatite:
  • 200 g faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
    Pt. crema de vanilie:
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 150 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 25 g unt
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 50 g stafide
    Pentru clatite bati cu telul ingredientele pana cand vei obtine un aluat unei smantani groase.Dai aluatul la frigider pt 20 de minute.
    Intre timp ,prepari crema de vanilie.Freci galbenusurile cu 50 g de zahar ,diluez cu 3-4 linguri de lapte,adaugi faina si freci bine pana nu se mai simt cocoloasele.Adaugi treptat 250 ml lapte rece si untul taiat bucatele mici.Pui la fier ,la foc mic,impreuna cu esenta de vanilie,amestecand permanent.Adaugi treptat restul de lapte fierbinte pana ce se ingroasa.Dupa ce s-a racit pui albusurile batute spuma cu 100 g zahar si stafidele inmuiate in esenta de rom. Prajesti clatitele ,una cate una,le umpli cu crema,le asezi intr-o forma termorezistenta si bagi la cuptor pt 5 min,le pudrezi cu zahar si le pastrezi calde pana la momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu